Sådan låner du sikkert penge til din næste date

Hvis du i noget tid har prøvet kræfter af i den store dating-verden, så ved du sikkert, at det hurtigt kan blive en dyr affære. En middag på en fin restaurant. En tur i biffen. Måske en aktiv dag på den lokale atletikbane? Alting koster. Men så igen; hvis du finder den store kærlighed, er det så ikke det hele værd?

Du kan derfor med fordel overveje at låne en lille håndfuld penge, inden du skal ud på din næste date. Læs her, hvordan du sikkert låner penge på nettet uden at falde i de store gebyrfælder.

Hvorfor låne penge?

Du tænker sikkert: ”Jeg skal aldrig nogensinde låne penge online – man hører jo så mange skrækhistorier!” Og ja, det er rigtigt nok, at en masse danskere er kommet i klemme ved såkaldte kviklån. Men det skyldes snarere uvidenhed og lumske typer, end at selve konceptet ”at låne” er risikabelt. 

Vi har i flere århundreder bygget vores økonomi op på en balance, hvor vi nogle gange har penge på lommen, og andre gange låner penge af for banken. Filosofien har været, at det giver bedre mening at have en nogenlunde stabil økonomi hele vejen igennem livet, i stedet for at spare en hel bunke penge op, som først kan bruges i pensionsalderen.

At låne behøver ikke at være risikabelt

Grunden til, at ”låne penge” har fået en dårlig klang i dag er, at der er opstået en masse lyssky virksomheder, som har lukreret på folks desperate valg. Men det sker dog kun i de færreste tilfælde – kun når folk ikke bruger hovedet.

Du kan sagtens låne penge af en større institution – såsom din lokale bank – uden at risikere det store. Du kan forhandle dig til en god rente og løbetid, og dermed skal du ikke frygte, at du en uge efter skal betale det hele tilbage med 300% oveni. 

Find en sikker udbyder

Lån penge nu foran tastaturet ved en udbyder, du stoler på. Det kræver bare, at du lige bruger et øjeblik på at undersøge markedet og vælge den rette kandidat. Her er det vigtigt, at du finder en udbyder, som matcher dine tanker om beløb, løbeperiode og renter.

Der findes mange forskellige måder, du kan få et kortfristet lån på. Og så er der også forskellige krav, alt efter hvad du skal bruge lånet på. Du kan for eksempel modtage pengene via en onlineformular eller ved SMS. Og så kan du vurdere, om der er tale om et forbrugslån, ekspreslån eller boliglån.

Find en oversigt

Hvis du har brug for hjælp til at finde en god oversigt over de forskellige udbydere og låntyper, kan du klikke dig ind på hjemmesiden Lånekassen. Her har eksperter skrevet forskellige guides til, hvordan du sikkert kan låne penge på nettet – også til din næste date.