Sådan skriver du en perfekt profiltekst til datingsider

Vi ved godt, at det kan være svært at forfatte et langt skriv om sig selv, hvor man fremhæver egne meritter og tiltalende egenskaber. Særligt hvis man er lidt beskeden af natur, kan det være decideret grænseoverskridende at skulle tale sig selv op gennem en profiltekst. 

Der er dog ingen vej udenom en velskrevet profiltekst, hvis du håber på succes på en af de mange datingsider på nettet. Heldigvis er det ikke nødvendigt at være en litterær troldmand for at forfatte en fængende og kontaktindbydende profiltekst. I stedet kan du læse nedenstående tre tips, som gør det nemmere for dig at skrive den perfekte profiltekst til en eller flere af de mange danske datingsider.

Vær dig selv

Det kan måske være fristende at agere brugtvognsforhandler og smøre lidt tykt på for at fremstå bedre og mere interessant, men vi anbefaler, at du forsøger at være autentisk, når du skal forfatte profilteksten. Det er helt okay at fremhæve dine gode sider og springe let og elegant henover de mindre gode. Du skal dog huske på, at hvis alt går vel, kommer I til at mødes. Når den dag forhåbentligt kommer, er det svært at forklare, hvorfor du ikke er muskuløs som en bodybuilder eller har en røv som en Kardashian i virkeligheden. Det kan derfor godt betale sig at være ærlig fra starten, så du undgår akavede forklaringsproblemer. 

Vær ærlig og vær dig selv!

Ingen floskler, tak!

”Jeg er en kvinde med ben i næsen, som leder efter prinsen på den hvide hest. Jeg elsker at gå lange ture på stranden og…” 

Lyder det bekendt?

Det gør det med sikkerhed, for ovenstående kunne være klippet direkte ud fra en alt for stor andel af profiltekster på danske datingsider. 

Når man griber ud efter en kliché, er det et tegn på manglende kreativitet og energi. Det signalerer, at du ikke gør dig umage og tager den lette udvej. Det er sjældent et særligt tiltrækkende karaktertræk.

Skriv noget unikt i din profiltekst på datingsider i stedet for at skrive noget, som tusindvis af mennesker har gjort før dig. Signalér at du er unik, ved at skrive noget, som kun du kunne finde på. Gør du det, vil du automatisk fremstå mere interessant for potentielle bejlere.

Gem lidt til senere

Der er ingen personer, som har lyst til at læse hele din livshistorie. Det er en profiltekst, du skriver og ikke manuskriptet til ’Boyhood’, så skær ned på det uvæsentlige og fokuser i stedet på det, som betyder noget. På datingsider har folk ofte travlt med at klikke rundt og der skal ikke meget til, før man mister interessen og klikker videre. ’Short and sweet’ er derfor langt hen ad vejen det rette strategi. Ved ikke at fortælle for meget på din profiltekst på datingsiden sørger du også for, at du og din udkårne har noget at tale om, når I en gang mødes.