Fordele ved at træne på en crosstrainer

De fleste mennesker ved godt, at de burde motionere, men det er svært at finde tid eller motivation.

Motion er ikke kun godt for dit fysiske helbred, men det har også vist sig at forbedre dit mentale helbred og velbefindende.

Den bedste måde at sikre, at du får mest muligt ud af din træning, er ved at bruge en crosstrainer. Crosstrainere giver en træning for hele kroppen, der er skånsom og skånsom for leddene. De er perfekte til folk, der er nye til at træne, eller som har ledsmerter. Crosstrainere forbrænder også flere kalorier end andre typer cardiomaskiner, så du vil se resultater hurtigere.

Hvad er en crosstrainer og hvordan fungerer den?

En crosstrainer, der nogle gange kaldes en elliptisk maskine, er en stationær træningsmaskine, der giver en træning, der ligner den, man får ved at gå eller løbe, uden at belaste leddene så meget.

Følg denne guide til valg af den bedste crosstrainer, så du er sikker på at få en maskine i ordentlig kvalitet.

Crosstrainere giver en kardiovaskulær træning ved at bruge både over- og underkroppen på samme tid. Dette gøres ved at pedalerne går ud og ind på samme tid som armgrebene.

Pedalerne drejer normalt rundt, men nogle modeller kan også lade brugeren skubbe og trække for at simulere løb.

Maskinen er praktisk, fordi den ikke blot giver en træning, der kan gennemføres hjemme eller i fitnesscentret, men mange modeller er små nok til at kunne opbevares under sengen eller i skabet.

Hvorfor det er gavnligt at træne på en crosstrainer

En crosstrainer er en fantastisk maskine til både styrketræning og kardiovaskulær træning, hvis du ønsker en lav belastning.

En crosstrainer kan give en mere fokuseret træning med sin dobbelte bevægelse, men det er den manglende rystelse fra løb eller hop, der gør den så populær. Den er let at justere, så du får den rette form under forskellige øvelser, der træner dine mavemuskler og ryggenes gyde samt dine arme og overkropsmuskler på håndtagene.

En af fordelene ved denne model i forhold til mange andre er, at der stort set ikke er nogen risiko for slid på dine led på grund af stød; det betyder, at langvarig brug ikke vil være så belastende for disse områder uden at resultaterne bliver ringere. Hvad? Du håner disse fordele som om de ikke er noget? Nej, jeg mener det.

Fordelen er, at det er low impact, hvilket betyder, at der er mindre slid på dine led. Dette giver mulighed for langtidsbrug med lille sundhedsrisiko og de samme resultater (selv hvis du bruger denne crosstrainer hver dag).

Tips til korrekt brug af en crosstrainer

Så hvordan kan du bruge en crosstrainer rigtigt?

Nedenfor er en liste med 6 gode tips til at sikre, at du får en god træning.

 1. Start med at gå eller jogge på stedet i et minut eller to for at blive varmet op.
 2. Juster modstanden, så den er udfordrende, men stadig behagelig.
 3. Hold ryggen ret og hovedet op.
 4. Bevæg armene og benene i modsatte retninger.
 5. Pedalér langsomt i starten, og øg hastigheden, efterhånden som du bliver mere komfortabel.
 6. Drik rigeligt med vand, mens du træner.

Sådan kommer du i gang med din nye træningsrutine på crosstraineren

Det kan være skræmmende at starte en ny træningsrutine, men med de rigtige værktøjer og oplysninger kan det være nemt at komme i gang med at træne på crosstraineren. Her er et par tips, der kan hjælpe dig med at komme i gang:

 1. Lav en plan. Beslut dig for, hvilken type rutine du vil lave, og hvor ofte du vil træne. Dette vil hjælpe dig med at holde dig motiveret, når det er tid til at træne.
 2. Find en instruktør eller et videoprogram, der passer til dine behov. Der findes mange forskellige programmer derude, der kan imødekomme dit fitnessniveau og dine mål.
 3. Få tilpasset det rigtige udstyr. Det er vigtigt at købe det rigtige udstyr til din træning for at opnå sikkerhed og effektivitet. Sørg for at spørge en sælger i din lokale sportsforretning om hjælp til at vælge det rigtige udstyr til din kropstype og dit erfaringsniveau.
 4. Indarbejd styrketræning i din rutine. Crosstraineren er et fantastisk udstyr, der kan hjælpe dig med at komme i form og samtidig opbygge muskelstyrke.
 5. Sæt dig et realistisk mål, og beløn dig selv, når du når det! Dette vil øge motivationen og holde tingene sjove, så træningen ikke bliver en pligt.

For at opsummere, så er en crosstrainer et fantastisk stykke udstyr til at hjælpe dig med at komme i form, samtidig med at du opbygger muskelstyrke. De har en lav belastning og kan bruges til kardiovaskulær træning eller mere fokuserede øvelser på håndtagene.